Malatya Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi

Yakınca Mah. Saraybosna Cad. No. 4 Yeşilyurt / MALATYA
Vizyon
Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi´nin Vizyonu;Ülkemizin en zeki ,en çalışkan öğrencilerini bünyesinde toplamayı başarmış,en iyi eğitim-öğretim hizmetinin verildiği ,bilim olimpiyatlarında sürekli dereceler elde eden,onları ülkemizin ve insanlığın geleceğini bir meşale gibi aydınlatan bilim adamları olarak mezun edip,en seçkin üniversitelere yerleştiren,ülkemizin adından en çok söz ettiren okulu olmaktır.
Misyon
Malatya Fethi Gemuhluoğlu FEN LİSESİNİN MİSYONU ;Ülkemizin zeki ve çalışkan öğrencilerine,en iyi şartlarda,en üstün seviyede eğitim-öğretim vererek,fen bilimleri alanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu,özgür düşünen,eleştiri yapabilen,sorgulayan,analiz ve sentez yeteneği gelişmiş,Atatürk İlke ve İnkilaplarına yürekten inanan,milli,manevi ve insani değerlerini koruyan ve geliştiren,amacı ülkesine ve insanlığa hizmet etme düşüncesi olan bilim adamlarını yetiştirmek ve bu yoldaki yürüyüşlerine en seçkin üniversitelerde devam etmesini sağlamak için vardır.
Öğretim Şekli :Tekli Eğitim
08:15 da başlayan derslerimiz 03:20 da bitmektedir.
belediye otobüsleri ve öğrenci servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Ankara yolu üzeri 7. km dedir Malatya-Sivas yol ayrımı kavşağında olup Yakınca yolu üzerinde Galericiler sitesi karşısındadır.
Yeşilyurt ilçesine uzaklığı 3 km, şehir merkezine uzaklığı ise 7 km dir.
Okulumuz LGS sonuçlarına göre her sene 9. sınıflara 120 öğrenci almaktadır.
Sportif Etkinlikler
Stranç, yüzme, futsal, Tenis, Savunma sporları branşlarında her sene dereceye giren öğrencilerimiz bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK Orta Öğretim projeleri yapılmakta ve TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı düzenlenmektedir.
Derece alan TÜBİTAK projelerimiz yürütülmektedir.